1

Taiwani jelentés az iPad 2-ről

hahajdu , 2011.01.31. 02:44

A legújabb jelentések megerősítik, hogy az iPad 2-ben jobb minőségű kijelző, gyorsabb CPU/GPU és két kamera lesz.

Ming-Chi Kuo elmondta, hogy az új generáció ugyanúgy 1024x768-as felbontással fog rendelkezni, ugyanis egy ilyen méretű retina kijelző gyártási folyamata képtelen megfelelni az Apple által felállított készletnek és határidőnek. A fejlesztések a panel vastagságát és tükröződés mentességét érintik. Az új kijelző 30-35%-al vékonyabb lesz, és napsütésben is jobban lehet majd olvasni róla. Úgy néz ki ezzel próbálja felvenni az Apple a Kindle-el a harcot.

Mint már korábban is szó volt róla, az új iPad-ben a két magos ARM Cortex-A9 processzor fog munkálkodni, melyet magonként 1.2 GHz-n fog futtatni a tablet. A grafikus processzor is megújul, a szerepet a szintén dupla magos SGX543 fogja átvenni, melynek a teljesítménye közel 300%-a az iPhone 4-ének.

A memóriát tekintve is lesznek újítások, mind méretben, mind sebességben. Az iPad 2-ben az iPhone 4-hez hasonlóan 512MB RAM lesz, ami dupla annyi ami az első generációban volt. A modulok sebességét is feltornászták, így 1,066Mhz-es órajelen fognak ketyegni a memóriák, ami az iPhone 4 800mhz-éhez képest jelentős különbség.

Az iPhone 4-hez hasonlóan 0.3 mega-pixeles lesz az előlapi kamera, melyet elsősorban Facetime-ra és Photo Booth-ra szánnak. A hátsó kamera 1 megapixels lesz (mint az iPod Touch-ban), ami elegendő alap szintű videó rögzítésre és 'augmented reality' alkalmazásokra. Az SD kártya foglalatról még nincs egyértelmű hír, hálózattól függően pedig WIFI, GSM és CDMA kivitelben lesz elérhető az iPad 2.

A Foxconn 4.5-5 millió tabletet szeretne legyártani 2011 első negyedévében, aminek a folyamata már el is kezdődött. A piacra dobás március végére - április elejére várható.

 

 

Mégsem lesz SD kártya slot az iPad 2-ben? .........

hahajdu , 2011.01.29. 18:53

Az anno kiszivárogtatott kínai iPad 2 tokok alapján egy potenciális SD kártya slotra következhetettünk, ám az AppleInsider (szuperbiztos..) forrásokra hivatkozva elmondta, hogy csupán egy micro SIM kártya kivágásról van szó. Ez amúgy megmagyarázhatja, hogy a többi új generációs tokon nem találtunk oldalsó kivágást, hiszen a 3G tulajok nem cserélgetik túl gyakran a kártyájukat. A felső mini-HDMI portot viszont egyenlrőe nem cáfolták, szóval abban még reménykedhetünk :)

 

 

1 éves az iPad - elképesztő eredmények

hahajdu , 2011.01.28. 20:02

Január 27.-én 1 éves lett az iPad. Ezen alkalomból az OnSwipe készített egy összefoglalást a tablet sikereiről, melyből kiderül, hogy a vártnál 5x annyi iPad-et adtak el, és hogy 90%-os részesedése volt a tabletpiacon. Az eladások idén várhatóan nőnek, de a részesedés csökkenhet, főleg a Motorolla Xoom-nak köszönhetően.

 

Majd csak az iPad 3-ban lesz retina display?

hahajdu , 2011.01.26. 00:28

A napokban felbukkant pletykák szerint majd csak az iPad 3-ban fogják bevezetni a 2048x1536 felbontású kijelzőt.

Január közepén még egymást követték a különböző pletykák és bizonygatások, miszerint az iPad 2-ben mégpedig igenis lesz retina kijelző. Az IDC (piackutató cég) szerint azonban nincs olyan kapacítású gyártó aki ilyen kevés idő alatt le tudná szállítani a kívánatos mennyiséget egy ilyen alkatrészből. Ha tényleg nem lesz új kijelző, a duplamagos processzor és videóvezérlő feleslegesnek tűnhet, de meg kell hagyni, így már jobban beleillik a megcélzott árkategóriába.

A bemutatóig pedig már csak két hét van hátra :)

 
1

Top 10 fizetős alkalmazás (minden idők)

hahajdu , 2011.01.24. 20:55

Az Appstore a napokban érte el az 1 milliárdadik letöltését, ideje hát górcső alá venni a legnépszerűbb iPad appokat:

 

1) Tunein Radio

 

Az iPad-re kapható egyik legjobb rádió alkalmazás, mely hozzáfér a legtöbb magyar AM és FM csatornához. A kezelőfelület egyszerű és letisztult, az adásokat pedig meg lehet állítani és 30 percig visszamenőleg vissza lehet tekerni.

 

2) Labyrinth

Az iPhoneról már jól ismert Labirintus játék, melyben az iPad-et döntögetve kell eljuttatnunk a fémygolyót a célig. Időközben megjelent a játék második része is, melyben új akadályok és többjátékos mód is szerepel.

 

3) Flick Kick Football

A feladat egyszerű, az ujjunk huzigálásval kell különböző pontokról szabadrúgásokat elvégezni. Az iPad nagy képernyőjének köszönhetően precízen tudjuk helyezni és csavarni a labdát.

 

4) Internet Radio Box

A Tunein Radio-hoz hasonló rádió app, mely többekközt 40,000 reklám mentes állomáshoz is hozzáférést biztosít. Az épp lejátszott számokat iTunes-on keresztül rögtön meg is vásárolhatjuk, a hangot pedig Airplay-en keresztül streamelhetjük.

 

5) Backbreaker Football

A Backbreaker-ben egy amerikai focis játékossal kell az ellenfél játékosait elkerülve futkorásznunk a pályán. A nagy képernyőnek köszönhetően egy teljesen új játékélményt kapunk az iPhone-os verzióhoz képest. A grafika gyönyöű, a játék pedig erősen addiktív.

 

6) Stick Wars

Egyszerű grafika és pörgős játékmenet jellemzi a Stick Wars iPad-es verzióját. A célunk, a vár megvédése a támadó pálcika emberektől. Ezt elsősorban a támadó seregek szétdobálásával érhetjük el, de segítségünkre lesznek, varázslók, nyilasok és a fogyul ejtettk támadók is. Ugyancsak addiktív játékról van szó.

 

7) Pocket Universe: Virtual Sky Astronomy

Ha valakit érdekelnek a csillagjegyek és egyéb égi objektumok, annak a Pocket Universe kötelező darab. Az iPad-et az égbe emelve, a beépített iránytű segítségével pásztázhatjuk az égboltot. Szinte minden jelentősebb égitestről és csillagképről találhatunk benne információt. Érdemes kipróbálni!

 

8) IM+ Pro

Skype, MSN, Twitter, Facebook, Jabber és még megannyi chat egy alkalmazásban. A már amúgy sem olcsó alkalmazást, felárért beszédfelismerő funkcióval bővíthetjük

 

9) SoundHound

A Shazam-hoz hasonló zenefelismerő program. Hasznos lehet, ha a rádióban/bevásárlóközpontokban játszott számokat szeretnénk végre beazonosítani. Már négy másodpercből képes megállapítani a háttérben játszódó/dúdolt(!) dalokat. Facebook, Twitter és Youtube támogatással, kötelező darab.

 

10) Slice it!

Az iKészülékeket meghódító egyszerű de ötletes játékok egyike a Slice it. A cél, különböző alakzatokat egyenlő részre vágni. A végső darabok és a felhasználható vágások száma pályánként változó. Ha elakadtunk, lehetőségünk van segítséget kérni, de akár pályát is ugorhatunk

 

Érdekes, hogy a Top 10 alkalmazás mindegyike iPhone-os gyökerekkel rendelkezik. Ennek ellenére, az iPad 9.7 colos kijelzője, a legtöbb alkalmazást egy teljesen új szintre emeli.


 

 

Kötelező iPad a diákoknak

hahajdu , 2011.01.23. 19:50

Egy Amerikai magániskola kötelezővé teszi az iPad használatát a következő tanévtől kezdődően. Az intézmény egy 20$/hónapos lízing programot is felajánl a vékonyabb pénztárcájúaknak.

Ezzel a teljesen új és interaktív technológiával elsősorban a sorozatos és sokszor pazarló könyv vásárlásokat akarják kiiktatni. A különböző internetes közösségi oldalakat (twitter, facebook, stb.) autómatikusan blokkolja, míg a Safari tevékenységét folyamatosan monitorozza az iskola szervere.

 

UI: Elnézést a ritka/rövid bejegyzésekért, vizsgaidőszak közepén vagyok :)

 

1 megapixeles hátlapi kamera az iPad 2-ben

hahajdu , 2011.01.22. 05:25

A 9-5 Mac új nyomra talált a 4.3-as SDK-bam, miszerint az iPad 2 egy megapixeles hátlapi kamerával fog rendelkezni:

Az, hogy ez a felbontás mire lesz elegendő az még kérdéses, de hasonló forrásból való jelek szerint Facetime, Camera és PhotoBooth appok is lesznek előre installálva az új iPad-eken.

 

iPad 2 bemutatás: Február 9. ?

hahajdu , 2011.01.20. 17:29

A találgatások folytatódnak, de most egy igen érdekes jelenséget figyeltek meg az iOS 4.3 bétájában: A beállításoknál a háttérkép előnézetén 9.-e jelenik meg a naptár ikonján.  Ez már csak azért is érdekes, mert az iPad 1 hivatolos fotóin 27. van a naptár ikonon, ami egybecseng a Január 27.-i beharangozásával, ami szintén egy szerdai napra esik.

 

Időközben a Digitimes szerint az iPad 2 igenis rendelkezni fog 2048×1536 felbontású retina képernyővel, de ebbe már nem is érdemes belemenni.....Kevesebb mint három hét és meglátjuk :)

 

Proximity sensor az iPad 2-ben

hahajdu , 2011.01.20. 05:26

Az iOS 4.3-ban kutakodó blogdoiphone.com egy olyan kódra bukkant, ami a proximity sensor-tól függően automatikusan lezárja és feloldja az iPad-et. Ez leginkább akkor történhet, amikor az iPad-et kinyitjuk, vagy kihúzzuk egy tokból. Ha minden igaz, lehetőség lesz a funkció ki- és bekapcsolására is.

 

Mégsem lesznek új kéz gesztusok

hahajdu , 2011.01.20. 05:18

Az iPad-el kapcsolatos lehangoló hírek sajnos folytatódnak. Úgy tűnik, az iOS 4.3-ban debütált multitasking gesztusokat nem fogják a végleges kiadásba beletenni. Az Apple csak tesztelni szerette volna a fejlesztők körében az új irányítást, mely feltehetőleg egy későbbi, home gomb nélküli eszközben jelenne meg.

 

iPad Central - A magyar iPad blog

süti beállítások módosítása